Miss Jyväskylä 2018

Viime yönä ravintola Bra2:ssa kruunattiin Miss Jyväskylä 2018. Luonnollisesti mua kiinnosti mennä seuraamaan kisaa, ja pääsinkin ihan aitiopaikalle eli tuomarin rooliin. Kiitos kun otit mut mukaan Tanja Finne!

Ennen kisan alkua ehdin käydä esittäytymässä kilpailijoille ja kertomassa tuomarihaastattelun kulusta. (Plus kaikesta muusta mahdollisesta, koska innostuin vähän höpöttämään.) Omalla kohdallani tuomarihaastattelu on yleensä ollut kisan jännittävin osuus, joten halusin pitää jutut melko kevyenä etten aiheuta ylimääräisiä paineita. Ajattelin kuitenkin kertoa pari sellaista vinkkiä, joiden avulla pääsee suoraan taistelemaan voitosta.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tehdä tuomarihaastattelua, mutta mun mielestä tärkein avain voittoon on yksinkertaisesti tämä: Valmistaudu kertomaan kuka olet ja mitä haluat. Tuomaristo etsii henkilöä joka pystyy toimimaan edustustehtävissä. Kisakohtaisesti voi etukäteen miettiä ja ottaa selvää millaisiin tehtäviin aikaisemmat voittajat ovat päätyneet. Mikäli uskot asiaasi, tiedät mihin olet lähdössä ja tosissaan haluat sitä, niin tuomarit kyllä näkevät sen. Haastattelua varten voi ja kannattaa harjoitella!

Tuomarihaastattelun lisäksi arviointiin vaikutti myös lavaesiintyminen. Lavalla ei haettu täydellistä suorittajaa, vaan esiintyjää joka nauttii ja jolla on asennetta. Ei kannata kiirehtiä pois lavalta, kun samalla vaivalla voi ottaa kaiken irti siitä lyhyestä hetkestä mikä on annettu. Yleisö on tullut katsomaan showta, joten lava täytyy ottaa haltuun. Ja protipsinä tähän sanoisin, että pyri treenaamaan jokaisissa koreoharkoissa niinkuin olisit jo esiintymässä yleisölle, koska tätäkään ei opi harjoittelematta.

Ja sitten viimeinen, muttei missään nimessä vähäisin osa arviointia: kilpailun aikana toimiminen. Itse tutustuin kilpailijoihin vasta finaali-iltana, mutta olin kuitenkin käynyt tutkimassa somet läpi etukäteen. Suurin osa tuomareista oli onneksi tutustunut kilpailijoihin ennen finaalia, joten heillä oli näkemystä kilpailijoiden kommunikointitaidoista ja asennoitumisesta. Näitä kaikkia osa-alueita kun vedettiin yhteen, niin löydettiin se voittajakolmikkokin melko yksimielisesti.

Toivon voittajakolmikolle antoisaa missivuotta!

2. pp. Milja Poikonen, Miss Jyväskylä 2018 Emma Peltonen, 1. pp. Olivia Orellana. Kuva: Who’s that? photography.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *